Cari-Engine - Care Technics

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cari-Engine

Cari-Engine | Carillair
De toren computer is volledig nieuw ontwikkeld en geeft u als beiaardier weer controle over de toren. En kunt u zelf de muziek weer laden aan de hand van een usb stick. Of uploaden vanaf een laptop c.q. smartphone.
Cari-Engine toren computer
Voor de fijn geregelde aansturing van het speelwerk en het muzikale beheer ervan, maar ook voor openbare tijdaanduiding en eventuele overige automatische functies zorgt onze Cari-Engine torencomputer.
De Cari-Engine torencomputer is in de afgelopen periode geheel herprogrammeerd en kenmerkt zich door een nog grotere flexibiliteit en een nog grotere bedrijfszekerheid dan voorheen.
Voor de uitvoering van alle geprogrammeerde automatische functies zorgt een zelfstandige PLC-computer, die boven in de toren is geplaatst. Dit hoogwaardige apparaat is uiterst stabiel, compact en scoort optimaal uit oogpunt van brandveiligheid en energiebesparing.
De programmering en bediening van alle de functies van de Cari-Engine kan op elke gewenste wijze geschieden: door middel van de meegeleverde laptop-computer, dan wel een smart Phone of tablet, maar evengoed via elke gewenste zich op afstand bevindende PC, mits er een netwerkverbinding beschikbaar is.
Wanneer de Cari-Engine geprogrammeerd is, is het mogelijk de bedieningscomputer geheel uit te schakelen, of zelfs weg te nemen.
Op deze manier kan men met slechts één programmeringscomputer twee of meerdere carillons programmeren.

Enkele kenmerken en eigenschappen van de Cari-Engine torencomputer:
 • zeer gebruiksvriendelijke web based userinterface en (optioneel) 15-inch kleuren Touch screen (TFT) waarop alle functies eenvoudig kunnen worden ingesteld en ook muzikale instellingen zichtbaar kunnen worden gemaakt en bijgewerkt. In de gehele besturing zijn geen bewegende onderdelen aanwezig.
 • Compensatie timing van individuele tonen. Wanneer de Cari-Engine wordt toegepast in combinatie met bijvoorbeeld ongelijkmatig spelende conventionele magneethamers kan Cari-Engine de timing van alle klokken individueel corrigeren zodat alle tonen uiteindelijk toch op het correcte moment klinken. Daarmee betekent de aanschaf van Cari-Engine in combinatie met, hetzij het CARILLAIR-systeem, hetzij met een bestaand magneet-systeem, een wezenlijke kwalitatieve upgrade van het speelwerk.
 • De uurwerkfunctie wordt via een bijgeleverde satellietontvanger continu gecorrigeerd door het GPS-satelliet netwerk of via het radiografische DCF-signaal, waarmee ook de zomer- /wintertijdomschakeling volautomatisch gerealiseerd wordt.
 • De Cari-Engine is volledig midi-gebaseerd en de muziek wordt d.m.v. een bijgeleverde USB memory-stick (compatible met elk platform, Windows, Mac OS of anderszins) overgebracht naar het Cari-Engine programmeerstation
 • Wanneer er een telefoon- of netwerk aansluiting in de toren aanwezig is, dan wel een gsm-module, kan Cari-Engine desgewenst volledig op afstand bestuurd worden.
 • Het aantal mogelijke functies en combinaties van functies dat Cari-Engine kan uitoefenen is zeer groot. De muziek wordt door middel van slimme agenda’s beheerd en kan in alle flexibiliteit naar wens worden geactiveerd.
 • De standaardversie van Cari-Engine kan maximaal 16 luidklokken in alle gewenste patronen activeren, volgens de meest uiteenlopende agenda’s. en 3000 midi files aan.
 • Cari-Engine stuurt wijzerwerken niet alleen aan, maar kan tevens de werking van deze wijzerwerken en de werkelijke stand van de wijzers controleren en corrigeren. Ook in die gevallen waarin wijzerwerken bijvoorbeeld door storm een incorrecte stand aannemen, zal de Cari-Engine ieder etmaal geheel zelfstandig een correctie uitvoeren. Het is hierbij wel noodzakelijk dat per wijzerwerk een sensor wordt aangebracht, zo deze sensoren nog niet aanwezig zijn, dit tegen meerkosten.
 • Iedere afdeling in de Cari-Engine-software kent een eigen help-functie, waarbij een heldere bedieningsinstructie op het scherm kan worden opgeroepen.
 • Door middel van speciale beveiligings-voorzieningen is de centrale Cari-Engine-torencomputer ongevoelig voor spanningspieken in het lichtnet.
 • Bij stroomuitval zal de Cari-Engine zichzelf gecontroleerd uitschakelen en weer opstarten zodra de spanning terugkeert, waarna ook de wijzers weer gelijk worden gezet. Wanneer de temperatuur in de apparatuur kast door welke oorzaak dan ook zou oplopen boven de (60˚ C.) zal de Cari-Engine, samen met de aanverwante apparatuur automatisch uitgeschakeld en spanningsloos gemaakt worden.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu